Monday, October 24, 2011

Cara-cara Memanjat Laptop

Inilah antara aksi "ganas" anak ku sayang...Miqdam Mujahid nampak ajer cool, tapi sekali buat apa2 terkezut uminya tau...pantang on laptop ajer terus kena terkam...bila tangan kecil kat button on/off...siap lah menangis tak berlagulah kalau tak sempat save kerja kita tengah dok buat tu...suka betul dia nak shutdown..agaknya pasal ada cahaya kat button tu kot...dulu2 abangnya buat kerja ni..la si adik pulak...huhu apa2 pun sabor jer la...kalau tak caya tengok la gambar step by step ni...

mula-mula tengok jer kat meja umi tengah guna laptop tu...

lepas tu cubaan menarik kertas umi pulak...

tak dapat kertas saya cuba panjat meja pulak la kan..

tak berjaya pun..try sekali lagi

dah berjaya keluar badan separuh daripada walker...

sikit lagi tinggal kaki nak keluar pulak...

kaki pun dah dapat keluar...masih pijak walker lagi

menariknya...kena try dapatkan jugak ni...

yeyyy...akhirnya berjaya...
kaki tengah panjat meja laptop...tangan kecik dah terkam keyboard...
umi pasrah jer lah...

nak update blog ke tu...hehehe...lepas ni boleh take over kerja umi pulak kan...

p/s: alasan paling sesuai kenapa jarang update cerita2 kat blog...gambar bleh la pakai hp..nak menaip tak best pulak rasanya...skrin hp kan ke kecik..berpinau biji mata umi...kang bertambah2 rabunnya...sian umi kan...


Tuesday, October 18, 2011

Thursday, October 13, 2011

Kepenatan

Sesaja

Monday, October 10, 2011

My Heroes


My 3 wonderful heroes
loves u much

Wednesday, October 5, 2011

Fuhhh...Sedapnya

Menu yang bisa membuatkan habis licin seperiuk nasi...tak kira malam atau siang...jarum penimbang cepat saja bergerak ke kanan...hehehe

Sambal Tumis Cili Api Bilis Petai



Telur Dadar BerSosej



Mee Kari Special

Mee Kari Special Umi


Nikmatnya kalau dapat makan cuaca sejuk-sejuk ni...

Tuesday, October 4, 2011

Sahur maggi goreng

Maggi goreng cili api pedas berapi tapi sedap giler...
signature dish by cikra

Monday, October 3, 2011

Sunday, October 2, 2011

Alhamdulillah...

Syukur Allah telah memberi peluang Umi menikmati hidup ini hingga ke umur 35 tahun. Semoga baki umur kehidupan Umi akan diberkati dan dirahmati Allah hendaknya...Amin