Tuesday, April 3, 2012

Cameron Highland Part 6

Assalamualaikum...
Salam Semua...

Ini baru part akhir betul2...hehehe, sorry ye cik Ann pasal ada lagi nak citer...hari tu Umi tak sempat upload semua gambar pasal lambat sangat loading...tu yang yang ada part akhir dua kali ni kan...jangan marah...tahun depan kita pergi lagi ye...cik Ann kena la ikut sekali lepas tu baru la boleh upload gambar cik Ann pulak...Umi dah booking apartment bulan Mac 2013...tak sabarnya rasa :)) kalau ada sesaper yang boring nak termuntah sila klik X kat atas tu yek...Ini kan blog personal jadi citer kat sini pun ikut sedap tuan rumah ajer la :)) hihi...


tengah bermanja dengan cikra...masa ni on the way nak pergi Rose Centre


mujahid sempat lagi dok mengunyah sampai comot2 mulutnya...


Mujahid dah boring la tu...keje nak memanjat ke depan ajer...heheh


gadis dan bunga...cikra kan gila bunga ros, posing abis la dengan bunga ros yang banyak ni...


umi pun tumpang sekaki...dicelah pokok2 bunga ros yang cantik sangat...


miqdad tak suke posing@bergambar...ini nasib la sempat candid masa dia tengah leka tengok air terjun kecik tu...


cakkkk...cik yong pun nak join jugak :)


kumbang dan bunga tak dapat dipisahkan... cewah jiwang sikit ;)


roses...roses...everywhere


bunga ros kat sini ada yang besar2 setapak tangan...warnanya pun cantik2


hai semua...


nak jugak tangga macam ni...penuh kiri kanan dengan pokok bunga...


sedap mata memandang bila tengok laluan ceria macam ni kan...



penat sangat mendaki sampai ke atas...boleh nampak jalan raya dan kawasan sekitarnya...tinggi jugak la


miqdad dah penat tak larat berjalan...cik yong kena buli minta dukung pulak, nasib la mujahid tak ikut sekali...dia tidur dalam kereta dengan abi...ala orang lelaki mana minat bunga2 ni kan...



on the way nak balik ada banyak gerai2 tepi jalan jual bermacam jenis bunga, sayur, buah etc...


souvenier yang pelbagai berasaskan strawberry la kan..mostly warna merah dan pink 


masa ni dah lepas hantar cik ra dan cik yong kat stesen bas ipoh...budak2 ni dah boring la takde orang nak ajak main kan...sian 


mujahid yang boring tengah praktis jadi driver...abi singgah solat masa ni...


ni penghilang kebosanan miqdad...semua kereta terbalik pasal  "car accident" katanya...

Keseluruhan percutian kali ni memang best la...cuma on the way balik hujan sepanjang jalan...masa balik kami ikut jalan Simpang Pulai...jalannya lebih besar dan luas, kemudian kurang sikit bengkang bengkuk...jadi lebih selesa berbanding ikut jalan Tapah...sempat la berenti beli petai yang gemuk2 dan sangat mengiurkan kat tepi jalan tu...lain kali confirm ikut jalan ni...InsyaAllah tahun depan kita datang lagi ye...

1 comment:

anis.farhana said...

uhuh bestnya! siap nak buat 2nd round lagi~~