Sunday, October 3, 2010

Syukur Ya Allah!

Alhamdulillah kerana Allah masih memberi peluang Umi meneruskan kehidupan ini bersama orang2 tersayang...semalam 1.10.2010 birthday Umi yang ke 34 tahun...Takde celebrate special apa2 pun...just keluar makan ngan Abi dan Miqdad...Terasa dah tua Umi ni...Tapi banyak sangat lagi harapan dan impian yang belum terlaksana...Doa-doa lepas ni akan dimakbulkan Allah segalanya.

Walau macam manapun Umi sangat2 bersyukur dengan apa yang Allah dah bagi pada Umi selama ini..memang banyak suka duka pahit manis dalam hidup kita...tapi semua itu hanyalah dugaan Allah untuk kita hadapi dalam kehidupan ini...kalau kita anggap mudah maka mudahlah jadinya....kalau semua anggap susah jadilah susah hidup ini...mana ada hidup yang bahagia gembira sahaja sepanjang masa...kat dalam syurga je boleh dapat kebahagiaan abadi...InsyaAllah...

Harapan Umi semoga Allah mengurniakan keberkatan dalam segala apa yang dilakukan...doa agar panjang umur, murah rezeki, keluarga bahagia selamanya, kesihatan yang baik, dan yang penting bertambah amalan buat bekalan akhirat yang abadi...yang pahit, kelat dan masam minta dijauhkan Allah...Jika ada (mesti akan ada...betul tak) kuatkanlah iman agar Umi dapat menempuh segala cabaran dan dugaan mendatang dengan berlapang dada...InsyaAllah

p/s: terasa rindu pulak kat Widad ngan Wirdani...dah besar dah anak2 umi ni...

2 comments: