Monday, January 11, 2010

Cepatnya masa berlalu....

Tidak kusangka masa begitu  cepat berlalu....semalam rasanya Miqdad baru dilahirkan...Hari ni dia dah makin membesar...makin  banyak keletah...makin nakal...sampai tak sempat Umi nak buat kerja rumah...Balik kerja cuma melayan dia bermain jer...Abi lah yang kena memasak, sebab Miqdad nak bermanja dan nenen dengan Umi...maklumlah seharian Umi pi kerja dia tak minum susu...tahan betul dia tunggu sampai Umi balik baru dia menenen sepuas hati...

Umi perasan Miqdad dah tak muat kebanyakkan baju-bajunya...jadi hujung minggu hari tu kenalah pergi membeli baju-baju baru untuknya...terpaksalah Umi bershopping pula...bukan utk Umi tapi untuk buah hatiku inilah...Abi kata belilah yang besar sikit, nanti boleh dipakai lama....ala tak lama mana pun...budak-budak kan cepat membesar...Jadi inilah hasilnya...Umi beli pakaian basic jer lah...3 helai jeans, 3 helai t-shirt, kemeja, kasut dan sepasang stokin...nanti bleh mix n match dengan pakaian lamanya...hehehe...jimat skit kan...Tapi yang peliknya kali ni warna pilihan Umi cool jer...warna -warna asas yang senang nak match...tu trick nak jimat jer tu kata Abi...


Comel tak kasut baru saya? Ini pilihan Abi tau...bukan main susah nak shopping pakaian boys ni...Umi tak reti sungguh nak buat pilihan...poning kepala den tau...kalau girls wahhhhh...macam-macam pakaian up to date dan comel-comel lagi...tu pun payah jugak...pening dan rambang mata nak pilih pulak...hahaha...macam-macam ler alasan....


Saya tengah test baju baru saya...hencem tak Cik Ann?? Saya rasa macam dah besar pulak...tak ssabar nak pi sekolah....:) tengok kasut ni agak-agak sesuai tak dengan baju baru ni...

Inilah saya dengan t-shirt dan jeans baru....yeyyyyy...nampak comel sangat....eh eh perasan pula saya ni kan...tapi takpelah bila lagi nak perasan-perasan ni....hihihi...comel macam muka Umi ke muka Abi?? ke comel macam muka mix...

Next entry Umi akan upload gambar terkini saya ok.....saya dah tumbuh gigi tau...2 batang kat   bawah...saya juga dah pandai berjalan jatuh...tapi banyak pula jatuh daripada berjalan...hihihi...ni ada kata-kata hikmah daripada Umi saya...

"Just for today, pretend the world is ending and every moment that passes by is a gift to cherish and live fully!"

4 comments:

MamaTiaMia said...

salam umi..sedih baca kisah your girls...youa re strong,insyallah they wait for you in heaven.miqdad so comel now and sian miqdad tunggu nak nenen umi,wahhh miqdad dapat banyaknya baju baru..ye la tia mia kasut selalu jer tak muat:)

Umi said...

mamatiamia
itulah ujian Allah utk hambanya...redha jer lah..seronoknyer tiamia selalu dpt kasut baru yek...mama papa sabor jer la...asyik kena shopping je...hihi

Anonymous said...

my encem boy.... u r sooooooooooooooo big now... bnyk tul yg en miss nih... umi... bju miqdad skang size pe? n kasut.... netau kot2 de sale.....

Umi said...

salam en..
baju saiz 1 1/2 ke 2 thn..kasut pun sama gak...wah3 cik ann nak beli baju baru dari jepun utk miqdad....bestnyer