Tuesday, January 5, 2010

Selamat Bertemu Kembali di Tahun Baru 2010


Selamat Tahun Baru 2010 kepada semua...dah agak terlewat tapi biarlah lewat daripada tak wish langsung ok...Lama sangat tak update blog ni...gara2 keyboard rosak...rasa banyak benda sangat nak diceritakan tapi step by step la kan...Blog ni pun dah naik kulat dan sawang kot rasanya...hihihi...Macam2 perkembangan Miqdad yg Umi nak citer nanti...

Umi dah start bekerja semula 3/1/2010-Ahad setelah bercuti panjanggggg sangat... awal2 ni rasa tak bersemangat la pulak...maklumlah dah syok cuti lama2....hahahah sian kat Umi :(  lepas ni kena "cari dan paksa" mood utk bekerja tu datang semula nampaknya....Rupanya seronok jugak jadi SAHM-Stay At Home Mother ni yek...tapi tak bestnya bile time org dpt gaji kita dpt apa ye??? Ada gaji gak ke??

Sudah lama Miqdad tak berenggang daripada Umi...bila mula2 nak ke sekolah susah ler skit...masa cuti haritu Abi ngan Miqdad hantar Umi ke mesyuarat guru kat Dewan Ilmu Ishaqiah, Pulau Pisang pada28/12/09....Sian sangat tengok Miqdad menangis nak ikut....sambil dok lambai2 dia panggil "mama mama"....pastu nangis skit dalam kereta...

First day Umi drive sendiri ke sekolah...waktu rehat minta balik jap...biasala...ada budak tecit nak nenen...sampai je umah terus hug Umi kuat2...waktu tu rasa macam nak jadi SAHM je tau...itulah dugaan ibu-ibu yang bekerjaya...Pastu Abi pun citer lah...tadi sebelum Umi balik Miqdad dah "mama mama mama emmiiiiiii" tu maknanya dia dah lapar sangat dan nak Uminya la.....cedihnya...huhuhu....

Hari ni dah 3rd day Umi kesekolah...Miqdad pun dah makin ok tak cry2 lagi...tak bikin Umi cedih lagi lah budak ni...siap bleh lambai2 senyum2 gitu...Umi pun dah hepi :)  Tak sabar nak balik umah jumpa dia tau...mmuarghhhh....cayang Miqdad sangat...

3 comments:

MamaTiaMia said...

Walaikumsalam ummi,terima kasih datang melawat kami selalu and alhamdulillah atas doa ummi yang baik.Miqdad nampak sungguh cute nanti ada masa auntie datang lawat miqdad selalu pulak okay.selamat tahun baru moga ummi dan keluarga pun diberkati selalu.

MamaTiaMia said...

Walaikumsalam ummi,terima kasih sebab selalu datang melawat,atas doa yang baik,tia mia terima kasih sayang unmmi walaupun dari jauh dengan tangan terbuka.
I like to write,tak de standard tertentu because they are straight from my heart to my girls.Hopefully the good ones boleh disimpan and yang tak elok jadi sempadan.Ohhh miqdad so comel and nama so nice..sian dia kena tinggal dengan ummi..nanti kalau auntie free datang lawat miqdad selalu jugak okay.

Umi said...

mamatiamia...
we really appreciate ur visit...thanks a lot...nanti kita visit tiamia pulak yer...