Thursday, March 24, 2011

Kali Pertama Aku Melanggar Kereta Orang...Oh Tidakkkkk!!!

Hari ni hari yang agak malang bagi umi...malang tak berbau kan...kalau boleh bau gerenti la tak jadi camni ye tak? tengok tajuk pun dah bleh tau apa citernya kan...

Citernya begini...tengahari tadi umi bertugas jaga pintu pagar sekolah...masa tu dah pukul 1.30 t/hari...budak2 dah start turun dari kelas masing2...umi pun apa lagi kelam kabut la capai beg nak kena turun bertugas...jalan pun laju2 je sambil mata pandang bawah pulak...takde toleh kiri kanan tengok keliling macam selalu...pastu sampai keta kelam kabut cepat2 start enjin terus undur belakang...sekali dah bunyi "bamm"...baru tersedar dari lamunan...ya Allah apa dah jadi ni.

rupanya umi dah terlanggar keta cikgu aini yg parking tepi makmal tu...umi memang selalu parking belakang makmal ict pasal dekat ngan kelas...aduh keluar tengok hhmmmm ini lah akibat orang yg kelam kabut...cuai...hasilnya pecah cover lampu belakang keta ku...keta cikgu aini pulak kemek skit lebih kurang sebesar tapak tangan...apa nak kata dah jadi...

ni la dia rupa pemangsa yg ganas tu...huwaaaaa

pastu cepat2 la call nak discuss ngan pemilik keta harrier tu...minta maaf banyak2 ye kak...nak settle mcm mana lepas ni la kira...tergamam la umi pasal ni la first time terlanggar keta orang.bertugas lepas kemana umi lepas kemana...tension2...doa2 tak lah teruk kena bayar repair ngan ketuk nanti...

ni pulak mangsa yg tak berdosa tu...isk3

astaghfirullahhalazim...

p/s: pengajarannya sila cool wlw pun dah lambat...tak guna dok kelam kabut

2 comments:

Princess Nur said...

hmm..nak wat camna kan..nasib tak baik agaknya hari ni ye umi..byk2 sabar k..

umimiqdad said...

betul tu kena redha jer la kan...hihi